Share

 

  www.bullitcountry.nl  


begin 2006 eind 2013
 

Artiesten Archief van BullitCountry.nl

                                                                             Bron

Wederom tegenslag voor Canyon Trail. Nu net de nieuwe drummer zijn draai heeft gevonden, en we weer goed op weg waren met het repetoire, moet solo-gitarist Rob stoppen wegens gezondheids reden.

Na samen overlegt te hebben wat te doen nu, is besloten om helemaal te stoppen met "Canon Trail". Om weer opnieuw te beginne, `n nieuwe solo-gitarist in te werken met ons hele repetoire valt ons toch te zwaar. Dit komt mede ook door de teruglopende optredens binnen de country-scene. Canyon Trail bedankt iedereen, publiek en organisatoren, welke Canoyn Trail een warm hart toegedragen hebben.  Wij hebben 7 mooie muzikale jaren gehad en kijken met veel plezier daarop terug.
Het laaste optreden van de band zal zijn tijdens het "Amarant Country Festival" dat valt op 1 juni 2013 de band speelt dan tussen 19:00 uur en 20:00uur.
 De Canyon Trail Country Band werd opgericht door onder andere "John McCray"& "Lion Voice". Beide heren namen afwisselend de "Leadvocalen"voor hun rekening. De band was opgericht uit ex-leden van o.a de Grand Cayon en Arizona Roads. De oorsprong van de band ligt in de maand februari van het jaar 2006. Lion kwam bijvoorbeeld uit de "Grand Canyon country Band"
De originele bezetting bestond uit; Lion van Oudheusden (leadzang),John McCray (leadzang/acoust.guitar),Cor Ton (acoust.guitar),Huig de Kreij (leadguitar), Henry Klaassen (steelguitar),Twan Damen (bassguitar),Bob Tuasela (drums)
 

De band vierde hoogtij dagen en was erg geliefd bij de cDe band vierde hoogtij dagen en was erg geliefd bij de country line dancers omdat de band zich profileerde als zijnde dat de voorkeur uitging naar “dansbare countrymuziek.” Echter ontkwam de band er niet aan, aan band wissels. Bob werd vervangen door Ad van Osch, Huig de Kreij werd vervangen [10.01.2009]door Rob Laupan. In 2012 verliet opens Ad van Osch en werd vervangen door Ben Donders. Het grootste band verlies is toch wel geweest dat zanger ” LiLion van Oudheusdenountry line dancers omdat de band zich profileerde als zijnde dat de voorkeur uitging naar “dansbare countrymuziek.” Echter ontkwam de band er niet aan, aan band wissels. Bob werd vervangen door Ad van Osch, Huig de Kreij werd vervangen [10.01.2009]door Rob Laupan. In 2012 verliet opeens Ad van Osch en werd vervangen door Ben Donders. Het grootste band verlies is toch wel geweest dat zanger ” Lion van Oudheusden” wat al gauw heeft geleid tot het verlies van vele “fans”.
-Een diepte punt in de Carrière van de band is geweest op 28 augustus 2010 om 20:17 bij het verlaten van het succes volle optreden bij het Country en Western Festival in Thorn, waardoor de fan bus van de band belande in de greppel langs de panheel weg. Artikel Hart van Nederland; Lichtgewonden bij busongeluk Een touringcar met zestig inzittenden is zaterdagavond even na half acht in Thorn in de berm terecht gekomen. De inzittenden moesten met een ladder uit de bus gehaald worden. Er zijn geen gewonden gevallen. De bus was op weg naar huis van een countryfestival in Thorn. Op de smalle Panheeldersteeg moest de buschauffeur manoeuvreren langs auto’s die er geparkeerd stonden. Daarbij kwam de bus met twee wielen in de berm en kantelde in een droge sloot. De brandweer stabiliseerde de bus zodat hij niet om zou vallen, waarna de passagiers één voor één uit de bus konden klimmen.

 

Luister naar het interview wat ik genomen heb naar aanleiding van het 5 jarige bestaan....>

 

5 jaar Canyon Trail was een mooi hoogte punt van de band. Dit werd samen gevierd met de fans en country band "Savannah" en werd gehouden in "Partycentrum de Oase" in Tilburg. Op zaterdag 10 september 2011.


 

Het laatste optreden viel tijdens het Amarant Festival op 1 juni 2013. De band ontving een huldiging van de organisatie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En als fotograaf word je dan na zoveel inspanningen vd band begroet met "The Bird"

 

 

 

Vergroot ziet het er dan zo uit! "bedankt"!


  


 CD collectie      
       
       

BULLITCOUNTRY INFO & AGENDA


De titel van je pagina.