CME Magazine
Country Magazine for Artists and Line Dancers - since 2001

Beyoncé schrijft geschiedenis door nummer 1 te worden in de Hot Country Songs-hitlijst van Billboard

WASHINGTON (TND) - Beyoncé's nieuwe nummer "Texas Hold 'Em" werd dinsdag de nummer één Hot Country Song, volgens Billboard.

Haar andere nieuwe countrynummer, "16 Carriages", stond op nummer 9 in de hitlijst.
Het debuut markeert haar allereerste nummer 1-single in de country-hitlijsten en ze schreef geschiedenis als de eerste vrouw die zowel Hot Country Songs als Hot R & B / Hip-Hop Songs heeft aangevoerd sinds de lijsten in oktober 1958 begonnen als allesomvattende hitlijsten voor genrenummers, aldus Billboard.

Morgan Wallen, Justin Bieber, Billy Ray Cyrus en Ray Charles zijn de enige andere artiesten die beide hitlijsten hebben aangevoerd.
Beyoncé sloot zich ook aan bij Taylor Swift om een van de solovrouwen te zijn zonder begeleidende artiesten om bovenaan de country-hitlijst te lanceren. Swift slaagde in 2021 met "Love Story (Taylor's Version)" en "All Too Well (Taylor's Version)".
Zowel "16 Carriages" als "Texas Hold 'Em" werden uitgebracht nadat Beyoncé de release van nieuwe muziek plaagde tijdens een Super Bowl-advertentie voor Verizon.
Helemaal aan het einde van de commercial hoorde je haar zeggen: "Oké, ze zijn klaar. Laat de nieuwe muziek vallen."

Kort daarna werd de muziek uitgebracht op haar officiële website en streamingplatforms. Ze kondigde ook aan dat haar achtste studioalbum "Renaissance Act II" op 29 maart zou worden uitgebracht.