CME Magazine
Country Magazine voor Artiesten en Linedancers - sinds 2001 


CME - MAGAZINE - NieuwsBlueGrass-News ( click )


Western StoriesShania Twain says country music is more sexist now than ever
Shania Twain is ongetwijfeld een van de populairste zangeressen in de countrymuziek, maar het is niet altijd gemakkelijk voor haar geweest in de industrie.
Sterker nog, ze gelooft dat vrouw zijn in het genre anno 2023 moeilijker is dan toen ze tientallen jaren geleden begon.

Lees verder in het Engels of gebruik de Google vertaal optieCMA Fest Announces 100+ Artists Playing June Festival, Including Luke Combs, Miranda Lambert, Keith Urban, Lainey Wilson

De Country Music Association heeft meer dan honderd artiesten aangekondigd die zullen optreden op het CMA Fest in juni, dat deze zomer zijn50e jaarlijkse editie viert, waarbij de jaren worden geteld waarin het bekend stond als Fan Fair. Het evenement vindt plaats van 8 tot 11 juni in het centrum van Nashville met shows op zes podia, elke avond afgesloten door Nissan Stadium-shows met bekende namen als Luke Bryan, Eric Church, Miranda Lambert, Luke Combs en Keith Urban.

Lees verder in het Engels of gebruik de Google vertaal optieCountry Music Hall of Fame and Museum welcomes new stars, classic icons for American Currents exhibition

  • Jordan Davis speaks with The Tennesseean during the 2023 American Currents: State of the Music premie

Jordan Davis spreekt met The Tennessean tijdens de première van American Currents: State of the Music in 2023
Voortdurende tentoonstelling belicht het afgelopen jaar van de evoluerende geschiedenis van countrymuziek, diverse geluiden en brede culturele invloed - tal van klassieke en moderne favorieten
Continue reading in English or use the Google translate option
Lees en/of luitster verder in het Engels of gebruik de Google vertaal optieLynyrd Skynyrd Guitar Player, Gary Rossington, Dead At 71
Lynyrd Skynyrd gitarist en het laatst overgebleven lid van de originele band, Gary Rossington, is op 71-jarige leeftijd overleden.
De band brak het hartverscheurende nieuws op hun Facebook-pagina:
"Het is met ons diepste medeleven en verdriet dat we moeten adviseren dat we vandaag onze broer, vriend, familielid, songwriter en gitarist, Gary Rossington, hebben verloren. 

Gary is nu met zijn Skynyrd broers en familie in de hemel en speelt het mooi, zoals hij altijd doet. Houd alsjeblieft Dale, Mary, Annie en de hele Rossington-familie in je gebeden en respecteer de privacy van de familie in deze moeilijke tijd."
Lynyrd Skynyrd werd opgericht door Ronnie Van Zant, Bob Burns en Gary Rossington in Jacksonville, Florida. Oorspronkelijk genaamd My Backyard, veranderde de band zijn naam in Lynyrd Skynyrd in 1969, een knipoog naar hun gymleraar wiens naam Leonard Skinner was. De legendarische band populariseerde het southern rock genre na de release van hun debuutalbum uit 1973, (Uitgesproken 'Lĕh-'nérd 'Skin-'nérd), toen ze een plek kregen voor The Who.
Lees het volledige artikel in het Engels HIERDierks Bentley: "I'm still that same kid that just loves country music"
Dierks Bentley is out with his 10th studio album. His career has seen him become one of country music's biggest stars. After spending some time away from Nashville, Bentley is back. He sat down with Jan Crawford to discuss his new music and why he returned to the capital of country music.
WatchZaterdag 22-04-2023 in het in het Pompgebouw, Schutterspark Brunssum. De deuren openen om 18.00 uur.
"Een prachtige locatie voor een mooie country avond en dat willen we vieren en genieten", zegt Uwe Bernert, de eigenaar van DEUBEL - EVENTS! Het is al lang een wens van DEUBEBEL - EVENTS om muzikanten uit de countryscene hier in Nederland te laten optreden.
We zijn er trots op dat we hier in Schutterspark Brunssum een uitstekende locatie vonden om met "More Than Words" een stukje countrymuziek van topklasse te presenteren.
"More Than Words" de familieband rond Stefanie Hertel met partner Lanny Lanner en dochter Johanna Mross Podiumervaring, podiumshow en diepgaande songs zijn de garantie voor succes van 's WERELDS EERSTE PATCHWORK COUNTRY ROCK BAND. ( https://more-than-words-band.de )
Meer info lees Verder............>
Voorlopige Lineup Maverick Festival UK - 2023
Tom Russel-Lone Hollow-The Horth Brothers-Carter Sampson
En nog veel meer Lees verder

Preliminary Lineup Maverick Festival UK - 2023
Tom Russel-Lone Hollow-The Horth Brothers-Carter Sampson
And much more Read moreMAREN MORRIS
New Video is Out I Can't Love You Anymore Video Out Now
Beknopte biografie
Maren Larae Morris (Arlington, 10 april 1990) is een Amerikaanse singer-songwriter en muziekproducente. Morris heeft twee studio-albums uitgebracht, Hero en Girl. Ook maakt Morris deel uit van The Highwomen, een groep die verder sinds 2019 bestaat uit Brandi Carlile, Amanda Shires en Natalie Hemby.